Diamond Remote Desktop

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
A program tulajdonságainak részletes bemutatása
Nyomtatás PDF

A Diamond Remote Desktop egy (vagy farm esetén több) számítógépből alkalmazás szervert csinál egyszerűen. Ezt a gépet (vagy több gép esetén farmot) ezentúl csak szerverként fogjuk említeni a továbbiakban. A szerveren hálózaton keresztül a megvásárolt verziótól függő mennyiségű távoli számítógép dolgozhat. A távoli számítógépeket, melyekről a szerverre kapcsolódunk, kliensnek nevezzük a továbbiakban.

A kliensek a szerverhez Távoli asztal elérő programokkal kapcsolódhatnak. Ez az összes windowsban elérhető, de a programhoz létezik saját program is a távoli asztal eléréshez, mely letölthető a Felhasználási segítség menüpontból itt a weblapon. Linux és Apple operációs rendszerekhez is léteznek ilyen programok, melyeket megtalálhat a Felhasználási segítség menüpontban is. Ezeken kívül akár kézi számítógépre is léteznek távoli asztal elérő programok, így akár PDA-ról vagytelefonról is használhatóak. A mostanában népszerű netbookok is tökéletesen alkalmasak távoli asztal elérésre, mivel nem kell hozzá semmilyen komoly teljesítmény. És ezek mobil internettel tökéletes mobil munkaállomások lehetnek üzletkötőknek, ügynököknek, teherautósofőröknek.

A szerveren levő programok és adatok belső vagy internetes hálózati kapcsolattal használhatóak a kliens számítógépekről. A szerver számítógépen létrehozott kezelők távoli asztal kapcsolaton keresztül beléphetnek ebbe a számítógépbe és dolgozhatnak rajta, úgy mintha éppen a rákapcsolat monitor előtt ülnének, azzal a különbséggel, hogy ezt a monitort egy másik számítógép képernyőjén látják. A távoli számítógép a központi szervernek a monitorát jelenti tulajdonképpen az összes többi eszközével együtt, mint billentyűzet, egér, nyomtató vagy akár lemezmeghajtó.

Tulajdonképpen amikor kliens gépről dolgozunk a szerveren távoli asztal kapcsolattal, a programok a szerveren futnak, és ezért mindegy milyen a kliens gép teljesítménye, mert a program nem azon a gépen fut, az csak a képet jeleníti meg és továbbitja a billentyűnyomásainkat és egérmozgatási információkat. Ezért lehet bármilyen más rendszerű is a gép, nem kell windows legyen, lehet linux, apple vagy PDA.

A többi távoli asztal szolgáltatást nyújtó programhoz képest a Diamond Remote Desktopnak az áron kívül megvan az az előnye, hogy itt kezelőnként meg lehet adni, hogy kinek milyen program indítható el, és azon kívül semmi más nem fog neki látszani és el sem indíthatja. Ezen felül a korlátlan telejesítménybővítési lehetőség a farm segítségével szintén kiemeli programunkat a többi közül. A beépített webszerver és SSL elérés is egyedülálló lehetőség az ilyen programok között a mienkénél.

Mivel a kliens gépek teljesítménye nem számít, így használhatja régi elavult gépeit továbbra is egy korszerű szerver mellett. Ezzel jelentős költséget spórolhat meg.

Mivel a kliens gépek operációs rendszere nem számít, így használhatja régi elavultnak bevezettjeit továbbra is, vagy használhat ingyenes linuxot is úgy, hogy közben a megszokott windows felületen dolgozik továbbra is. Ezzel is jelentős költséget spórolhat meg.

Munkatársai dolgozhatnak otthonról is akár állandó akár eset akár részleges alapon. Így megspórolható utazási költség és idő, irodai hely és számítógép is. Alkalmazhat távoli helyen lakó munkatársakat, akár hátrányosabb részeiből az országnak. Vagy dolgozhatnak olyan munkatársai akinek gyereke van, vagy mozgáskorlátozott, és ezért az otthonán kívül nem végezhetne munkát. A távmunka a munkaadónak is jó meg a munkavállalónak is. Nem kell a bejárásra időt és pénzt fordítani. Kényelmes munkavégzés, akár kötetlen munkaidőben a munkavállalónak, és kevesebb iroda és akár bérköltség a munkaadónak. Gyakorlatilag bárkit azonnal alkalmazhat távmunkára akinek van internetre kötött számítógépe. Akár külföldről is dolgozhatnak önnek.

Ha vannak nyomtatói, szkennerei vagy más eszközei, amikre nincsen vista driver, de szeretne vistán dolgozni? Semmi gond. Először is nem kell gépeit lecserélni újakra, hogy futhasson rajta vista, aztán a vistát sem kell megvenni a gépeire. Egyetlen nagyobb teljesítményű gépre van szüksége, amire telepíti az 1 vistát és mellé a Diamond Remote Desktop programot. Ezután az XP-kről távoli asztal kapcsolattal használhatja a vistát minden gépén, és nyomtathat az XP-s nyomtatóira a vista programokból. Számolja ki mennyit spórolna mindezzel, ahhoz képest, hogy minden gép helyett újat venne, azokra mindre vistát, és minden nyomtató helyett új vistát ismerőt is kellene vennie. Melyiket választaná? És ha még bónuszba jönne, hogy nem kell vírusírtó minden gépre csak a szerverre, és hogy nem kell office minden gépre, csak a szerverre, és még akár otthonról is dolgozhat?

A helyzet fordítva is elképzelhető. Vistás gépei vannak, és szeretne rajtuk régi, csak XP-n futtatható programját használni. Ekkor egy XP-s gépre kell a Diamond Remote Desktopot telepíteni és a vistákról csak ezt a programot lehet használni a távoli asztal hozzáféréssel a vistából.

Amikor távoli asztal hozzáféréssel csatlakozik a szerverhez, akkor onnan nem tud egyszerűen adatokat lemásolni egy pendrive-ra, főleg akkor nincsen olyan programok indítása engedélyezve, amivel mindezt emgtehetnék a felhasználók. Így egyúttal az adatlopások is megakadályozhatóak.

Mivel minden program és beállítás a szerveren van, ezért ha egy kliens vagy munkaállomás tönkremegy, akkor egy bármilyen működő számítógép beállításával azonnal folytatható a munka, semmilyen telepítésre nincsen szükség.

Amennyiben több telephellyel rendelkezik, akkor gyakorlatilag elengedhetetlen a távoli asztal használata. Ezzel a programok és adatok elérhetőek minden telephelyről párhuzamosan. Pl egy raktárkezelő számlázó rendszer közösen használható az összes telephelyen. Bármelyikről kiállítható számla folyamatos sorszámmal, és minden telephelyen látható a központi vagy más telephelyek készlete, és mindez azonnal, mindenféle adatküldés/fogadás procedúra nélkül.

Amennyiben a cége bővítésével a szerver teljesítménye már nem elegendő, akkor újabb/újabbak beállításával korlátlanul bővítheti a rendszert. Akár többszáz távoli gép is csatlakozhat szerverfarmjához. Több szerver használatűval a hibatűrőképeeség isjavul, mert ha egy gép elromlik, akkor a többi azonnal átveszi a szerepét és lehet tovább dolgozni.

 

Próbálja ki demó programjainkat, melyeket 2 hónapig ingyen használhat.

 

 

Hirdetés

Ajánlott oldalak:
Testreszabható raktárkezelő-számlázó programok, melyek később a cége változását követik, és távoli asztal hozzáféréssel is használhatóak. www.diamond.hu