Diamond Remote Desktop

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Gyakran Ismételt Kérdések
Nyomtatás PDF

Kérdés: Ha 5 gépes hagyományos liszenszet vásárolok, és később több gép kiszolgálására van szükségem, akkor meg kell vásároljak egy új 10 gépes liszenszet?

Válasz: Nem, a nagyobb képességű és áru liszenszekre cserénél csak a különbözetet kell megfizetni a korábbi és a megvásárolni kívánt program jelenlegi árai között.


Kérdés: Miben különbözik a demó és az éles program?

Válasz: A program távoli asztal indulásnál egy figyelmeztető üzenetet küld a demó verziónál, amit az élesben természetesen nem ír ki. A demóban egyszerre 3 felhasználó jelentkezhet be, beleértve a lokális felhasználót is. Természetesen az éles verzióban annyian léphetnek be távolról egyszerre, ahány gépes verziót vásárol meg.


Kérdés: Hány távoli gépet tud kiszolgálni egy Diamond Remote Desktop szerver?

Válasz: Ez több dologtól függ, emiatt erre nem lehet válaszolni. Ugyanis függ a szerver teljesítményétől, és attól hogy a felhasználók hány és milyen erőforrás igényű programot futtatnak egyszerre. Így néhánytól akár 50-ig bármennyi lehetséges.


Kérdés: Tudok linuxos gépekről csatlakozni windowsos Diamond Remote Desktopos gépekhez?

Válasz: Igen.


Kérdés: Tudok Apple gépekről csatlakozni windowsos Diamond Remote Desktopos gépekhez?

Válasz: Igen.


Kérdés: Hol találom a Diamond Remote Desktop programot?

Válasz: A windows vezérlőpultjában (Control panel), a felügyeleti eszközökön (Administrative Tools) belül.


Kérdés: Hogyan tudom más gépre telepíteni az éles programot?

Válasz: A liszensz ahhoz a géphez és operációs rendszerhez van kötve, amelyikre először telepítették.

Tehát ha újratelepíti az operációs rendszert, akkor utána azt új gépként érzékeli a program, vagyis nem lesz használható tovább.

Amennyiben másik gépen szeretné tovább használni a programot, vagy újra akar telepíteni oprendszert, akkor először online típusúra kell változtassa a liszenszét az alapértelmezett offline-ról.

Ezt tőlünk kell emailben kérnie. Ezután az online liszensz bármilyen más gépre telepíthető. de csak akkor működik ha egyszerre egy gépen fut csak a program.

Ahhoz hogy ellenőrizhesse a program, hogy más gépen nem használják a liszenszet, szükséges, hogy a szerver az internetre csatlakozzon folyamatosan.

Ha 3 napig nem tud az interneten ellenőrizni, akkor letiltja magát addig, amíg nem lesz újra élő internetes kapcsolata.


Kérdés: Demó programról élesre váltás?

Válasz: A demó törlése nélkül telepíteni kell az éles programot, és a beállítások megmaradnak a demóból.


Kérdés: A programot újratelepíthetem?

Válasz: Bármikor megteheti, csak nem szabad előtte letörölni a programot, mert akkor elvesznek a beállítások.

Fontos, hogy csak ugyanarra a gépre és ugyanarra az oprendszerre lehet újratelepíteni, amire először telepítve lett.

Ha másik gépre akarja telepíteni, vagy az oprendszert akarja újratelepíteni és után a arra tlepíteni újra a programot, akkor muszály, hogy előtte alakíttassa a liszenszét online típusúra, amit emailben kérhet tőlünk.

Ezután az online liszensz bármilyen más gépre telepíthető. de csak akkor működik ha egyszerre egy gépen fut csak a program.

Ahhoz hogy ellenőrizhesse a program, hogy más gépen nem használják a liszenszet, szükséges, hogy a szerver az internetre csatlakozzon folyamatosan.

Ha 3 napig nem tud az interneten ellenőrizni, akkor letiltja magát addig, amíg nem lesz újra élő internetes kapcsolata.


Kérdés: A Windows szerver mennyivel gyorsabb egy windows XP-nél?

Válasz: A 2 rendszer között nincs különbség a távoli asztal kezelésben, ezért sokkal olcsóbb megoldás az XP használata, ha nincs szükség farmra.


Kérdés: Mi a különbség a távoli asztalnál a Szétkapcsolás (Disconnect) és Kilépés (Logoff) között?

Válasz: A Szétkapcsolásnál a szerveren az asztal tovább él, és újra bejelentkezve onnan folytathat mindent ahol abbahagyta. Az új bejelentkezés akár másik gépről is történhet.

A kilépésnél a szerveren az asztal megszűnik, a rajta futó programok bezáródnak. Ez olyan mintha kikapcsoltuk volna a gépünket nem távoli asztalos esetben.

A szétkapcsolás menüpont letiltható kezelőnként a szerveren, és ez ajánlott is hacsak nincs valami különleges ok rá, mivel ha valaki kijelentkezik, akkor a szerveren az általa használt programok és az asztal léte erőforrásokat köt le a szerveren, ezáltal lassítja az egész rendszert. Tehát hacsak nincs rá nyomós okunk, akkor ne használjuk a szétkapcsolást.


Kérdés: Nekem fontos a munka folyamatosságának biztosítása, mit ajánlanak?

Válasz: Használjon farmot 2 vagy több szerverrel. Ez esetben ha az egyik szerver valamilyen okból használhatatlanná válik, akkor a többi szerver automatikusan átveszi a szerepét, és minden mehet tovább leállás nélkül. Minél több gép van a farmban, annál jobban garantált a folyamatos munka.

Nagy cégeknek mindenképpen ez ajánlott.


Kérdés: Hova nyomtathatok a távoli gépről?

Válasz: A szerveren lévő nyomtatóra és a távoli gépre egyaránt lehetséges a nyomtatás.

Amikor a szerveren dolgozunk a távoli géppel, akkor a szerveren megjelenik a távoli gép nyomtatója is mint választható nyomtató.

Amennyiben automatikusan nem jelenik meg a távoli gép nyomtatója, akkor installálni kell a távoli gépen levő nyomtató driverjét a szerveren is például úgy hogy fizikailag csatlakoztatjuk hozzá, és ekkor magától telepíti a drivert.

 

Hirdetés

Ajánlott oldalak:
Testreszabható raktárkezelő-számlázó programok, melyek később a cége változását követik, és távoli asztal hozzáféréssel is használhatóak. www.diamond.hu